Plantage 87

In hun sympathieke, warm ingerichte en houten (dus rumoerige) kantine-achtige ambiance aan de Braassemermeer, gaan chef-kok Stephan Möllers en zijn (gast)vrouw Wendie met een vriendelijke bediening en een uitstekende keuken onversaagd door op weg naar de top. Eén en al gepassioneerde ambachtelijkheid hier, bij een no nonsens kookstijl die indruk maakt. En succes heeft.

Het welkomsthapje van hutspot-krokant met zalf van Hemaworst vertedert: innovatief, geestig en vooral smakelijk. Verder proeven we een gepocheerde oester met gelei van komkommer en gefermenteerde spitskool. Heerlijk voorgerecht. Naast tartaar van zeebaars met Veense augurk, groene kruiden en een vinaigrette van augurkennat. Zilt, hartig en met mooie zuren. We drinken er ronde, fruitige chardonnay uit Australïe (Kirrihill) bij.

Het hoofdgerecht is kabeljauw, zacht gegaard en geserveerd met paling, bleekselderij en bouillon van paling en groene kruiden. Naast sous vide gegaarde runder-shortrib met crème van kimchi en paddenstoelen en jus van sereh en limoenblad. Mooi zeg! In het glas: kersenrode Spaanse Dehesa la Granga, aromatisch met getoaste houtaccenten. Tot slot sticky toffee-pudding met hangop van geitenyoghurt en bereidingen van eigen druiven.

 

Plantage 87
Plantage 87
2377 AE Oude Wetering
071-542 7733
www.plantage87.nl
@plantage87
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Eigen parkeerterrein.
Menu’s.

 

Vorige
Vorige

De Ertepeller

Volgende
Volgende

Restaurant Roha