Restaurant Perceel

Topzaak op de dijk, in het oude gemeentehuis van Capelle. Al bijna vijftien jaar de habitat van chef-kok Jos Grootscholten en zijn energieke (gast)vrouw Sharon Tettero.

Het is mooi weer dus we worden gedirigeerd naar het buitenterras, pal aan de Hollandsche IJssel. Waar we worden overdonderd met verrukkelijke, vindingrijke en opmerkelijke amuses, begeleid door een aangename wijn: Le Patapouf van Franse chardonnay.

Het lunchmenu begint met een open ravioli gevuld met supermalse zalm met gemarineerde appel, asperges, crumble van nori en jus van sake. En kaviaar. Wow! En gemarineerde rauwe coquilles met gepofte knolselderij en plakjes druif, bij een vinaigrette van Spaanse knoflooksoep met vlierbloesemolie. Mooi zuurtje Ă©n een bittertje: klasse!

Scholfilet komt dan met gebakken gnocchi, gedroogde tomaat, crème van artisjok en basilicumolie. En heerlijke kreeftensaus. De visfilet perfect gegaard, het garnituur uitgebreid met crème van aardappel, gepofte spelt en bieslook. Bij een andere chardonnay: witte Beaujolais van domaine Yohan Lardy (les Bruyères).

Tot slot mandarijn met lavas en pure chocolade, naast peer met bier en limoen. Pláátjes!

 

Restaurant Perceel
Dorpsstraat 3
2902 BC Capelle aan den IJssel
010-227 1922
www.restaurantperceel.nl
@restaurantperceel
Ma-di-woe gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Eetcafé & restaurant de Waag

Volgende
Volgende

Restaurant Nova