Eetcafé & restaurant de Waag
Aan het mooiste plein van Delft in een decor van eeuwenoude muren, balken en geschuurde tafels. Veel studenten om je heen, maar ook lokale smulpapen van alle leeftijden bij een keuken die klassiek-modern is en niet van poespas houdt. En een beknopte wijnkaart.
We beginnen met vitello (niet ‘tonnato’, maar wel van gebraden kalfsvlees), dungesneden met paprika-cremeux, schorseneer en een hete bitterbal van paddenstoelen. Naast zeebaars, een koud voorgerecht overgoten met basilicumolie. Een soort ceviche, het in een cilinder gevormde visvlees is sappig en smakelijk, geserveerd met gerookte paling, quinoa en kroepoek van tapioca. We drinken er Califomische (dus veel hout) chardonnay bij van Kendall-Jackson: fruitig en romig. Mooie voorgerechten.
Hertenbout komt dan, in plakjes en overgoten met hete vleesjus. Gepresenteerd op een aardappelwafel met linten van courgette en roodlof. Mals en toch bite, goed werk! Op het andere bord ibericovarken, die twaalf uur is gestoofd, opgediend met barbecuesaus en piccalilly. Mals vlees, hartig en smakelijk. In het wijnglas: Siciliaanse Negroamaro die uitstekend combineert. Tot slot mooie streekkaasjes.
Aangenaam adres in het hart van de Prinsenstad.
Eetcafé & restaurant de Waag
Markt 11
2611 GP Delft
015-213 0393
www.de-waag.nl
@dewaagdelft
Dagelijks geopend vanaf 11:00 uur
Parkeergarages in de buurt.
Menu’s en (vooral) à la carte.