Restaurant Parkheuvel
Bijna onder de Euromast, pal aan de Maas, opgericht door Cees Helder: restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Van Erik en Anja van Loo, en tegenwoordig ook van hun zoon Julien. Hier wordt gekookt met een gouden randje.
We krijgen een feestelijk lekkernijen-welkom met o.a. een oester met limoenmousse, aardappelrösti, perle-kaviaar en zoetzuur. Wat een smaken! Bij een mooi glas Zuid-Afrikaanse chenin blanc (Bellingham, Franschhoek). Gevolgd door vlees van Noordzeekrab, geserveerd met avocado, radijs, kaffir en dashi-vinaigrette. De tafelgenote snoept van kreeft met truffel, spek & bonen en notenvinaigrette. Pláátjes. Verrukkelijk ook. De sommelier schenkt er Badische grauburgunder bij (Michel Tephrit Achkarren) die uitstekend matcht.
Het hoofdgerecht is tarbot. Spartelvers uit de Noordzee, perfect gegaard en opgediend met knolselderij, koningsboleet, topinamboer, ossenstaart en crèmesaus van paddenstoelen. Op het andere bord kalfszwezerik met amarant, koolrabi, scheermes en sherryvinaigrette. Wat een smaken. We drinken nu Trigone blanc (Le Soula) uit de Côtes Catalanes, een kanjer van o.a. grenache, macabeo, roussanne en marsanne. Tot slot peer. Doyenné du comice met speculaas, hazelnoot en toffeekrokant.
Grote klasse.
Restaurant Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam
010-436 0766
www.parkheuvel.nl
@parkheuvel
Di. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.