Restaurant De Kleischuur
Al weer zo’n tien jaar is restaurant De Kleischuur in Gouda gevestigd in, eh, een kleischuur. Een enorme loods aan het water waar vroeger een speciaal soort klei werd gewonnen en in mallen bewaard voor de vervaardiging van beschilderd en geglazuurd sieraardewerk (plateel). In het centrum van Gouda, volledig gerestaureerd en heringericht als restaurant waar chef-kok Bieko Rindt zijn smakelijke kunsten vertoont.
Bij een geurige en naar peren smakende pinot gris uit Nieuw-Zeeland (Borthwick) proeven wij enkele oesters met venkel, berenklauwzaad en boerenkool (bijzonder!), naast smeuïge paté met cantharellen, vossenbes en kersenbloesem. Mooie bereiding met veel bite en smaak.
Gevolgd door malse rundersukade met een garnituur van spar, biet, palmkool en aardappel. Op het andere bord een creatie van knolselderij met pompoenpitten, bataat, dashi en bloedworst. Lekkere hoofdgerechten met in het glas rood uit Portugal: Quinta da Giesta van de druiven touriga nacional en tinta roriz uit de Dãoregio. Prachtige combinatie.
Tot slot een zoet samengaan van zonnebloem, marsepein, spar en braam. Met een glaasje witte port uit de Dourostreek (Taylors).
Verrassende zaak.
Restaurant De Kleischuur
Vest 2
2801 VC Gouda
0182-359 084
www.dekleischuur.nl
@dekleischuur
Di. t/m zo. geopend vanaf 17.30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte