Restaurant Le Vieux Jean
Hartje Delft, pal tegenover de scheve St. Janstoren en het Prinsenhof: Le Vieux Jean van patron-cuisinier Robert Jan Polman. Een smal en pittoresk restaurant met een aangenaam klassieke keuken waar jaar-in-jaar-uit tevreden gasten aanschuiven.
De sommelier schenkt smakelijke Santenay ‘En Charron’, volle ronde bourgogne bij
gegrilde coquilles met beluga-linzen en krokant gebakken buikspek en sesam. Een heerlijk voorgerecht: hartig, zilt aards en veel bite. Naast tarte tatin van uien met pata negra, uiencrème en shiitakes. Mooie vegaschotel. Echtgenote en gastvrouw Désiré Polman serveert dan parelhoen. De vogelfilets zijn uitstekend gebraden en ze zijn vergezeld door meloes-uitjes, geroosterde meiknol en dragonsaus. Op het andere bord een klassieker van het huis: gebakken zeeduivel. Sappige een beetgare vismootjes bij schorseneren in beurre noisette, paprika en beluga linzen.Tot slot een ‘tarte fine’ van appel, amandelspijs en roomijs van Bastognekoekjes, naast een klassieke Pavlova met witte chocolade, aardbeien en een luchtige mousse van aardbei en citroen. Met glaasjes Dolianova Moscato di Sardegna.
Uitstekende en betaalbare gerechten en wijnen in een knusse historische setting.
Restaurant Le Vieux Jean
Heilige Geestkerkhof 3
2611 HP Delft
015-213 0433
www.levieuxjean.nl
Zo-ma-di gesloten, rest van de week diner, vrij. en za. ook lunch.
Parkeren: Phoenix garage
Menu’s en à la carte.