Novaela
Ooit was het de locatie van restaurant Van der Dussen maar sinds enige tijd huist daar, aan het Bagijnhof in Delft, restaurant Novaela. Chef-kok Daniel Duijster Gomero leerde het vak bij vele culinaire toppers, onder wie Jannis Brevet, Sergio Herman en François Geurds, en staat nu achter de kachel als een jonge superster de Prinsenstad te betoveren. Met aan zijn zijde
Eline Stroomberg, echtgenote en gastvrouw met een CV vol beroemde eethuizen. Samen verlieten zij Gouda voor hun avontuur in het historische hart van Delft.
Er werd daar flink verbouwd, maar nu is Novaela (vernoemd naar de levensloop van een ster) prachtig ingericht met smaakvolle combinaties van oude en nieuwe elementen. Helaas wordt er geen à la carte geboden, maar ons ‘verplichte’ menu bevatte voldoende smaakvolle elementen.
Duidelijk is dat de chef creativiteit hoog in het vaandel heeft staan getuige ons gerecht van rauwe coquille met lavas en bagna cauda (traditioneel Piemontese saus). En scheermessen met rode biet. Dat alles prachtig opgemaakt en begeleid door mooie wijnen.
Delft heeft er een topper bij.
Novaela
Bagijnhof 118
2611 AS Delft
015-206 1456
www.novaela.nl
@novaelarestaurant
Woe. t/m za. geopend vanaf 18:30 uur, vrij. en za. ook vanaf 12:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.