Restaurant Kruydt
Chef Casper Kramer en bedrijfsleider Dennis Vos zijn de steunpilaren van restaurant Kruydt aan de Paardenmarkt in Delft. Ooit was hier een kruitmagazijn van de artillerie gevestigd, nu is het pand multifunctioneel. En populair als lunch- en dinerplek. Erg gewild is het ‘Lazy Sunday Afternoon’-concept waarbij gasten op ontspannen wijze mogen genieten van culinaire (lunch)gerechtjes.
Wij zijn er op een doordeweekse avond en we proeven Zuid-Afrikaanse chenin blanc van Simonsig (Stellenbosch) bij parelhoenballotine met een garnituur van kastanjechampignons, pompoen en truffel-balsamicodressing. Naast kabeljauw met prei, knolselderij en truffelsaus. Mooie gerechten. Net als de pièces. Eendfilet met crème van aardappel en miso, boksoy, maïs en gefrituurde wonton van eend met hoisin-aus. Bij glaasjes rood uit de Loirestreek: Chinon van oude cabernet franc-stokken (Fabrice Gasnier), een prachtige combinatie. Op het andere bord: prima gegaarde bavette met spruitenblaadjes, crème van rode kool, schorseneer en eendenleversaus. Rijk en geconcentreerd, goed werk van de keuken. Tot slot kaasjes met brood van noten, vijgen en dadel. En voor de reisgenote amandel-perentaart met perencremeux en pistache-roomijs.
Verrassende zaak.
Restaurant Kruydt
Paardenmarkt 1
2611 PA Delft
088-024 3919
www.kruydt.nl
@restaurantkruydt
Ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. Alleen diner.
Parkeren voor de deur.
Menu’s en à la carte.