Restaurant-Hotel De Watergeus
Negen kamers heeft hotel De Watergeus in Noorden, vlakbij Nieuwkoop, en bijna altijd is ‘t vol. Omdat het in een natuurgebied ligt in het hart van het Groene Hart, aan de plas. De Watergeus is ook de naam van het inpandige restaurant van Annemarike de Geus en het is een trekpleister.
We kiezen een salade van peultjes met lam. Chef-kok Bas Roelofs heeft vlees in roomboter gebakken en afgekoelde plakken ervan, mooi rosé van binnen, komen op een sla-pluksel en een dressing van zonnebloemolie, azijn, bouillon en groene kruiden. Plus de peultjes, over het bord verspreid met snippers verse asperge en wat shiso. Heerlijk voorgerecht waarbij Annemarike Fleur de l’Amaurigue schenkt, een mooie rosé uit de Provence.
Daarna kalfszwezerik, gebakken in geklaarde boter en opgediend met een garnituur van fijngesneden niertjes en tong, in een saus van sukadestoofvocht en room. Naast kalfslever gerold in spek en gebakken in boter. Met erbovenop tempura van gebakken uiringen. Pracht plaatje, creatief uitgevoerd, uitstekend van smaak. In het glas: pinot noir (Wagner-Stempel) uit Rheinessen. Mooi!
Restaurant-Hotel De Watergeus
Simon van Capelweg 10
2431 AG Noorden
0172-408 398
www.dewatergeus.nl
@dewatergeus
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte