Restaurant Keraton Damai
Chef-kok Jostingdyah Jodjana, haar dameskoks en haar zoon, gastheer-sommelier Frans Haris, bepalen de sfeer en de kwaliteit van dit ‘Indische’ restaurant in het Haagse Statenkwartier. Keraton Damai (‘Vredespaleis’) behaagt hier al drie decennia de liefhebbers van de Javaanse keuken in een decor van authentiek houtsnijwerk en met een uitstekende wijnkaart.
Je kunt hier à la carte eten (‘Ikan Rica’, kabeljauw in pittige saus, of ‘Ikan Sambala’, een hele tarbot bedekt met een speciale sambal), maar de meeste gasten kiezen voor een rijsttafel. Bijvoorbeeld die van het huis, bestaande uit verschillende soorten saté en verder o.a. rempeyek (pindakoekjes), seroendeng (kokosschaafsel bij de witte rijst) en sajor lodeh (groenten in klappermelk). Ook rundvleesgerechtjes (rendang), kipbereidingen (ayam opor) en die van ei (sambal goreng telor) met bijpassende sauzen. En taugé met pindasaus en emping (gado gado), gesmoorde aubergine (terong blado), krokant gebakken tempehreepjes in ketjapsaus (sambal goreng tempe) en zoetzure groenten. Met bij al dit lekkers een glas overheerlijke witte Graves (château Saint-Robert). Tot slot zoetzure vruchten.
Restaurant Keraton Damai
Groot Hertoginnelaan 57
2517 EC Den Haag
070-363 9371
www.keratondamai.nl
Ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 16.30 uur, zo. vanaf 12:30 uur. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.