Restaurant De Gieser Wildeman
René Tichelaar en Danny Dwarswaard, respectievelijk chef-kok en gastheer-sommelier, vestigden zich drie decennia geleden in een rietgedekte herenboerderij in Noordeloos, vernoemden hem naar de regionale stoofpeer Gieser Wildeman, en maakten er binnen korte tijd een superrestaurant van. Dat al weer jaren tot de landelijke eredivisie behoort.
Wij starten er met Franse coquilles. Perfect gebakken en opgediend als ravioli met kaviaar en bieslook. Naast gerookte paling op ganzenlever en met kruidensaus, kreeft en koolrabi. Verrukkelijk. De sommelier schenkt er mooie riesling bij (Frey).
Ook zo’n geweldige combinatie is het glas ‘La Cadole’ (Marc Jambon), chardonnay met zilt- en botertonen, bij een tussengerecht van kreeft met morieljes, spitskool en verjus. Klasse! Op het andere bord liggen langoustines, in boter gebakken en bedruppeld met schaaldierensaus. En een kleine salade van selderij en avocado, met luchtige Hollandaise met citroen.
Hoofdschotel: perfect gegaarde boerenkip met bloemkoolvariaties en kumquatcoulis. Naast smeltend zachte Limousinkalf bij een heerlijk glas Badische spätburgunder (Salwey). Tot slot Gieser Wildemannetjes uit de oven met pistachespijs.
Onberispelijke top, daar in de groene Alblasserwaard.
Restaurant De Gieser Wildeman
Botersloot 1
4225 PR Noordeloos
0183-582 501
www.degieserwildeman.nl
@de-gieser_wildeman
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za alleen diner.
Parkeerterrein
Menu’s en à la carte.