Bistro Bord’o

Maike (gastvrouw-sommelier) en Oscar Zitman (chef-kok) weten niet van ophouden in hun Bistro Bord’O in hartje Leiden. Hun gasten ook niet, want het eten is lekker en betaalbaar. En de wijnkaart – wij drinken hier graag Clos Saint Yves (Baumard) van chenin blanc uit de Loirestreek – is verrassend.

We smikkelen van hartig-zoete welkomsthapjes (en van die heerlijke wijn), in afwachting van het voorgerecht: Burgerveense paling met komkommer, wasabi en haringkaviaar. Hartig en fris. Naast een klassieker van het huis: oeuf cocotte van ei, eendenlever, truffel en parmezaan. Wat een mooie smaken. En wat een match met die Loirewijn!

Kalfswang is het hoofdgerecht. Met bospeen, wortelpesto, yoghurt en specerijenjus. Sappig vlees, mooi garnituur. Op het andere bord nog een bistro-klassieker: canard à l’orange. Eendfilet met sinaasappel, zoete aardappel, bok choy, shiitakes en quinoa. Heerlijk. In het glas nu passend rood: Tinto Pesquera Crianza uit de Ribera del Duero, rond, mondvullend en zéér smakelijk.

Na een prédessert van cassis, tijm, bramen en crema catalana is er een dessert van mango, passievrucht, witte chocolade en meringue.

Prima zaak.

 

Bistro Bord’o
Apothekersdijk 2
2312 DC Leiden
071-513 0131
www.bistrobordo.nl
@bistrobordo_leiden
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, lunch op aanvraag.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

 

Vorige
Vorige

Café Visscher

Volgende
Volgende

Restaurant het Panbos