Restaurant Goud
Het veelbesproken Goud van Herman den Blijker is een prachtig, bijna barok, restaurant met veel goudkleurige accenten, groen fluweel en marmer rond een grote visgraatparketvloer met daarop designmeubilair. Naast een buitenterras en een open keuken waar chef-kok Nick de Kousemaeker en zijn broer Ian mooie en betaalbare modern-klassieke gerechten bereiden. Die, net als de zaak zelf, van een brutaal soort elegantie getuigen en in steekwoorden omschreven zijn op een lintvormige menukaart naast je bord.
Zoals ceviche van zeebaars met heerlijke texturen en zuren. En verrukkelijke bouchotmosselen met geroosterde tonijn, en sublieme flinterdunne tosti’s met pata negra en truffel. We drinken er een onvermoed betaalbare chardonnay bij (Les Hauts de Montarels) uit de Côte de Thongue: goudgeel en elegant, met tonen van boter, toast en vanille.
Die wijn drinken we door bij de hoofdgerechten: bavette met gekonfijte aardpeer en boleet – supermals en hartig – en tarbot met gepofte aubergine, zacht gegaard en zilt-boterig. Uitstekend allemaal. We sluiten af met kaasjes uit de naburige polders. naast een cremeux van bloedsinaasappel met krokante frambozenkruim en panna cotta van witte chocola.
Rotterdamse topper.
Goud
Lloydstraat 204
3024 EA Rotterdam
010-792 0202
www.restaurantgoud.nl
@restaurantgoud
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.