Restaurant DeliCees
Aan de voet van de Dordtse Dom resideren Cees Timmerman en Ester Weber in hun Delicees. In een charmant 17e eeuws pandje aan de overslaghaven waar vroeger de schepen uit Gelderland afmeerden.
Na enkele aangename amuses zoals kikkererwtenpasta tussen wafeltjes, een crouton met mousse van geitenkaas, en een mini-gazpacho van tomaat met chorizo, proeven we geroosterde asperges, palingbavarois en -mousse met sauzen van asperge en van morieljes. Voor de tafelgenote is er ceviche van tonijn met salsa van tomatillo, plakjes oca en komkommer. Plus voor z’n tweetjes geroosterde langoustine met uitgebakken kinnebakspek en een warme tomaatvinaigrette. Verrukkelijke kost. Bij glazen aangename verdejo uit de Rueda (Castelo de Medina).
Gevolgd door een sappig gegrilde rundersteak met zacht gegaarde sukade. Met asperges, wortel, verse doperwten, uiencompote en saus van miso. Daar drinken we rijpe witte Rioja bij (Murua) van viuradruiven met houtlagering: geweldige wijn. Naast lamszadel en gekonfijte lamsschouder met verse doperwten en tuinbonen, gekleurde zilveruitjes, lamsjus, muntolie, aardappel en hangop van geitenyoghurt en daslook. Mooie smaken. Tot slot kaasjes en een glas rood.
Topper.
Restaurant DeliCees
Lange Geldersekade 8
3311 CJ Dordrecht
078-621 3772
www.delicees.nl
@deliceesrestaurant
Ma. en di. gesloten, woe t/m zo. diner vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.