Restaurant De Stroper

Maître-sommelier Mark Bakker is de nieuwe patron van De Stroper en samen met chef-kok Kevin van Asch vormt hij het fundament van dit populaire visrestaurant in het hart van Dordrecht. Gelegen boven de gracht waar in de 16e en 17e eeuw de wijnvaten uit Frankrijk en Duitsland werden gelost.

Na enkele verse oesters als aperitiefhapje bij een glas champagne, volgen garnalenkroketjes met tom ka kai en kentjour-mayonaise, en gegrilde tonijn met atjar van wortel en komkommer, crème van boemboe bali en vinaigrette van passievrucht. Lekker!

Op het andere bord ligt sashimi van zeebaars met ingelegde gember, wasabi en tomasu-sojasaus. We drinken er goudgele Fransola bij van Torrès die is gemaakt van sauvignon blanc en parellada. Hoofdgerecht: gegrilde tarbot met mousseline van aardappel, Münsterkaas en basilicum. En een plakje gegrilde ganzenlever met zeezoutkristallen. Eromheen een jus van sterk ingekookte kalfsbouillon met sjalotjes, rode port, truffel en cantharellen. Zeer goed!

Tot slot een soepje van gepureerde perzik met citroengras, suiker en jus d’orange, plus een yoghurtsorbet en wat rood fruit.

Restaurant De Stroper
Wijnbrug 1
3311 EV Dordrecht
078-613 0094
www.destroper.nl
@visrestaurantdestroper
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner, woe. alleen diner.
Parkeergarages in de buurt.
Menu’s en à la carte

Vorige
Vorige

Restaurant DeliCees

Volgende
Volgende

Restaurant de Hoff’nar