Restaurant het Gemaal
Bij het oude stoomgemaal ’t Vissertje in Dordrecht, waar polder de Biesbosch uitwatert op de Nieuwe Merwede, realiseerden Jeroen Molenaar, Sven Maliepaard en patron-cuisinier Alex Verburg (van de restaurants Post in Dordrecht en Oliva en Gusto in Rotterdam) restaurant Het Gemaal. Een uitje voor de Dordtenaren, een zegen voor de (in deze uithoek van veel vertier verstoken) omwonenden. Het pandje is minimalistisch ingericht en de akoestiek is (nog) rumoerig, maar het enthousiasme bij zowel uitbaters als gasten is groot.
De mediterrane kaart biedt betaalbare menu’s en gerechten als gerookte forel met doperwtencrème, smokey steak tartaar met gerookte mayonaise en gegrild lam met geroosterde groenten. Wij kiezen voor de interpretatie van vitello tonnato, bestaande uit kort gegrilde tonijnmootjes, dungesneden kalfsvlees en ansjovismayonaise. Naast mosselen met gestoofde prei en roomsaus. Lekker! We drinken er fluweelzachte viognier uit de Languedoc bij (La Forge). Gebakken schelvis is het hoofdgerecht, à point gegaard en opgediend met spaghetti, bouillabaisse en doperwtencrème. Naast rundersukade met uiencrème, bospeen en aardappelcarrés. Tot slot heerlijke polentacake met peer, honing en vanillecrème.
Een aanwinst.
Restaurant het Gemaal
Loswalweg 6
3315 LB Dordrecht
078-303 0366
www.gemaaldordrecht.nl
@restaurant_Hetgemaal
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 10:00 uur.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.