Restaurant De Ridderhof
De Ridderhof is een klassieke boerenhofstee aan de rand van Maassluis, gebouwd na de Tachtigjarige Oorlog. Met ruime parkeergelegenheid, authentieke hooischelven en muren van IJsselsteentjes. Binnen plavuizen, balken en rieten dakafdekkingen. Eigenaar Nico Mateovics baat hier een uitstekend restaurant uit.
Wij proeven carpaccio van mals rundvlees met aceto, oud-Rotterdam, bieslook, sjalot-rucola. Naast buikspek met paksoi, taugé en oosterse saus. Mooie entrees. Daar drinken we goudgele Chardonnay de l’Ardèche bij, frisse en betaalbare wijn van Louis Latour.
Als tussendoor verwennen we onszelf met lauwwarme king crab met snijboontjes en Thai curry. Het vlees is sappig, zilt en zacht en kan het pittige van het garnituur goed aan. In het glas nu: de houtgelagerde grote broer van de aperitiefwijn, Grand Ardèche van Latour, romig en rond.
De hoofdschotel brengt wilde eend, getrancheerd in sappige plakjes. Bij zuurkool en jus waarin Gelderse rookworst heeft getrokken. Op het andere bord Anjouduif, gebraden in boter en geserveerd met risotto waarin eendenlever en pecorino. Mooi! Tot slot boerenkazen, tarte tatin van vijgen, ijs van tonkabonen en crème fraîche.
Heerlijk adres.
Restaurant De Ridderhof
Sportlaan 2
3141 XN Maassluis
010-591 1211
www.restaurantderidderhof.nl
@de_ridderhof
Zo en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte