Brasserie ’t Vingerling
De meest Zeeuwse plek van Holland is Middelharnis, de hoofdstad van Goeree-Overflakkee. Dus deel uitmakend van de Zuid-Hollandse eilanden maar met een culinaire cultuur die aansluit bij die van het land beneden de Grevelingen. Aan de schilderachtige haven vinden we ’t Vingerling, een sympathieke brasserie met een lage drempel en vlotte bediening. Eveline Kern is de patronne en zij ontvangt autochtone smullers, zeilers uit het Haringvliet en toeristen uit Duitsland en zuidwest Nederland.
We proeven een smakelijk salade van geitenkaas met aspergepunten en een honingdressing. Naast Stellendamse garnalencocktail met crème brûlée. Bij glaasjes sappige chardonnay de l’Ardèche. Hoofdschotels cuisse de canard en lamshaas. Het eendenvlees gekonfijt in ganzenvet met knoflook, jeneverbes, laurier, marjolein en tijm. Opgediend met gedroogde pruimen en ingekookte jus de veau. Het lamsvlees in boter gebakken en afgeblust met jus de veau en een beetje honing. Geserveerd met spinazie en een aardappeltaartje.
Tot slot duo van Callebaut chocolademousse en brownie met slagroom. En soesjes uit de oven, gevuld met vanille-ijs en geserveerd met warme karamelsaus en room.
Prima zaak.
Brasserie ’t Vingerling
’t Vingerling 23
3241 EB Middelharnis
0187-483 333
www.brasserievingerling.nl
@brasserievingerling
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.