Restaurant de Knip
De populaire en fotogenieke uitspanning De Knip, aan de Vliet in het Zuid-Hollandse Voorschoten, was ooit een scheepswerfje, later de aanlegplek van een pontje en lange tijd zelfs een speeltuin. De Knip anno-nu is het eigendom van Marcel (patron-cuisinier) en Irene (gastvrouw) van Teijlingen. Hun keuken is smakelijk, de ligging – met een prachtig terras aan het water – ideaal, en de parkeermogelijkheid ook.
Ons menu begint met een amuse van gestoomde zeebaars met biet. Gewoon simpel, lauwwarm en smakelijk. Gevolgd door gepekeld buikspek met verse wasabiwortel, radijs, koolrabi en pindacrunch (lekker!) en voor de tafelgenoot makreel, ook gepekeld en geserveerd met pittig furikaki-strooisel, citroen en tomatensalsa. Mooie entrees. We drinken er Rully bij (Clos de Chaigne), een boterig glas witte Bourgogne.
Zeebaars, daarna, is perfect gebakken en komt op tafel met borettane-ui, kreeftensaus en aardappelschuim. Op het andere bord rundersteak met crème van aardpeer, knolselderij, groene asperge en een aardappelgarnituur. Beide gerechten zijn mooi gepresenteerd, gul en smakelijk. In het glas nu een aangename Beaujolais (Fleury). Tot slot rocky van banaan, tonkaboon en Haagse hopjes.
Leuke zaak.
Restaurant de Knip
Kniplaan 22
2251 AK Voorschoten
071-561 2573
www.restaurantdeknip.nl
@deknip_1881
Ma. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.