Restaurant De Kleine Leeuw
Het restaurant van Valkhotel De Gouden Leeuw in Voorschoten had er jarenlang een broertje ‘op zolder’ bij, Upstairs geheten. Het werd enkele jaren geleden gesloten na een keukenbrand. Ook het hotelgedeelte bleek rijp voor de sloop, en om de gasten tevreden te houden verrees er een enorme noodoptrek die aan de binnenkant met taptijen en hanglampen werd versierd. Dit noodrestaurant, dat De Kleine Leeuw werd gedoopt, draait inmiddels bijna net zo veel couverts als de twee ‘oude’ zaken bij elkaar. Waaruit moge blijken dat ’t de trouwe Toekangast niet uitmaakt waar de schnitzel of de carpaccio wordt geserveerd.
Wij kiezen van de menukaart het ultieme Valk-voorgerecht, gerookte zalm, plus glazen Californische chardonnay (Bernardus). Het blijkt een ruim bemeten schotel mild gerookte visfilet met kappertjes, dillemayonaise, rode ui, bieslook en sla plus roomboter en warm brood. Nog steeds een succes. Gevolgd door drie sliptongen in botersaus en frietjes met mayonaise, naast een in roomboter gebakken Angusbiefstuk met klassieke stroganoffsaus en seizoengroenten. Heerlijk. Besloten met café glacé, oftewel crème van koffie, vanilleroomijs, koffie-ijs, mokkasaus en een kletskop.
Niet stuk te krijgen.
Restaurant De Kleine Leeuw
Veurseweg 180
2252 AG Voorschoten
071-560 2800
www.hoteldegoudenleeuw.nl
@hoteldegoudenleeuw
Dagelijks geopend vanaf 10:00 uur.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.