Otori Omakase
Middenin het winkelgebied van Voorschoten vinden we Japans-Aziatisch restaurant Otori van patronne Jean Zhou en chef-kok Han Mik. Ooit zat op deze plek Kelvin Lin met restaurant Nayolie dat ons, om onbekende redenen, plotseling ontviel. Gelukkig is de kwaliteit van de opvolger even hoog. Sterker nog: de verfijning en elegantie van de schotels is bijna te ‘werelds’ voor zo’n gewoon Zuid-Hollands dorp (dat hier overigens uitgebreid sushi en sashimi kan bestellen).
Wij laten ons een glas Ayet Gris inschenken, prachtrosé uit de Languedoc, en proeven huisgemaakte dumplings van kip en foie gras, van king crab en garnaal, en van wagyu en truffel. Wat een smaken! En allebei een oosterse taco met zalm en met coquille. Gevolgd door malse ribeye-rolletjes en krokante kip met gefrituurde knoflook, paksoi en enoki. De reisgenote krijgt de beef teriyaki van zijlende met verrukkelijke saus en kruiden. Plus seizoensgroentjes en rijst. In het glas: bleekgele Grüner Veltline uit de Wachau (Dürnstein) van de categorie smaragd, dus intens smakend naar rijp fruit en peper.
Overrompelend.
Otori Omakase
Kerkplein 5
2251 BS Voorschoten
071-785 4968
www.otori.nl
@otori_omakase
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur, vrij-za-zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.