Restaurant de Engelenbak

Om de hoek bij de Leidse Schouwburg: restaurant De Engelenbak van Arnaud Sickman en Marlous Eisenberger. Beetje Spartaans, beetje studentikoos, beetje no nonsens hoewel de keuken meestal goede en betaalbare gerechten aflevert. Bij mooie wijnen.

We starten met de niet alledaagse combinatie van geroosterd kipvlees met Zeeuwse mosselen. Op smaak gebracht met krokante kippenhuid, karnemelk, mais en basilicum. Mooi! Er wordt mooie witte Bordeaux (Chateau Smith Haut Lafitte) bij geschonken. Op het andere bord: licht gerookte makreel met Limburgs buikspek. Het visje à point gegaard en geserveerd met koolrabi, zwarte olijf, komkommer, yoghurt en sorbet van chardonnay, het spek langzaam gegaard en opgediend met krokante kippenhuid, kool, asperge, appel en pinda’s. Lekker.

Heilbot komt als hoofdgerecht. Goed gegaard en mooi opgemaakt. Opgediend met beurre blanc van groene peper, naast lamsoor en laurier. En kalfswang, gegaard in bier. Met gebrande bloemkool, selderij en crumble van boerenkaas. In het glas nu: merlot La Cour des Dames uit de Pays d'Oc: soepel en sappig. Het dessert brengt vijgen met panna cotta van citroentijm, vijgensorbet en crumble van bessenblad.

In orde.

 

Restaurant de Engelenbak
Lange Mare 38
2312 GS Leiden
071-512 5440
www.deengelenbak.nl
@engelenbak
Di. t/m zo. geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeergarages.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Het Haagsche Schouw Valk Hotel Leiden

Volgende
Volgende

Café Visscher