Café Visscher
Arie Visscher, een chef die zijn sporen verdiende bij De Librije en Joelia, is de uitbater van Café Visscher in Leiden. Eerder een bistro: de ogenschijnlijk eenvoudige gerechten worden op culinaire wijze bereid. De zaak is rijk ingericht, rumoerig, modern, kosmopolitisch en gastvrij. Naast ‘de zaal’ kun je terecht op het terras, in de serre, aan de bar of in een van de gezellige nisjes.
Drie gepocheerde oesters met komkommer, dashi en hollandaise kun je hier krijgen, of eendenborst met gebakken witlof, zuurkool en truffeljus. Verleidelijk. Wij kiezen rauw gemarineerde coquille met druif, kerrie en soja, naast steak tartaar met gerookte paling, bieslook en tafelzuur. Lekker! We drinken er glaasjes rosé van merlot en syrah bij, uit de Languedoc (Domaine Lalande): sappig en droog.
Ook mooie schenkwijn is de donkere negroamaro uit Puglia (Cantina Sava). Bij (eigenlijk moest dat wit zijn, maar we vonden deze rode gewoon te mooi) visgerechten: kabeljauw en zeebaars. De eerste met bloemkool, ansjovis en kappertjes, de zeebaars met spek, boontjes en een mooie beurre blanc.
Prima zaak!
Café Visscher
Stationsweg 7
2312 AS Leiden
071-889 4077
www.cafevisscher.nl
@cafevisscher
Dinsdag, woensdag, donderdag 11.00 – 23.00 / Vrijdag en zaterdag 11.00 – 01.00
Parkeergarages in de buurt.
Menu’s en à la carte.