Het Haagsche Schouw Valk Hotel Leiden

In de 16e-eeuw stond op de plaats waar de weg Amsterdam-Den Haag de Oude Rijn kruiste een veerhuis. Het Haagsche Schouw heette die plek tussen Voorschoten en Leiden, en het veerhuis werd later een tolhuis en uiteindelijk een herberg. Tot op de dag van vandaag wordt daar gastvrijheid geboden in wat nu Valk Hotel Leiden heet.

Op ‘het mooiste terras van Leiden’, pal aan het water, proeven wij een ‘uit elkaar gehaalde’ salade Caprese: een bavarois van gepureerde tomaatjes met knoflook en room, afgetopt met mozzarellaschuim, en mayonaise van ingekookte balsamicostroop met parmezaankruim en basilicumolie. Mooi. Bij glazen smakelijke Italiaanse pinot grigio.

Kabeljauwfilet, gebakken in boter, komt dan met gegrilde groene asperges en worteltje. En polenta, crème van meiknol en een in parmaham gegaarde tijgergarnaal met miso en beurre blanc. Heerlijk! In het glas: boterige Bernardus-chardonnay. Tot slot de bekende cocktail Pornstar Martini verwerkt tot dessert: passievruchtbavarois op basis van Malibu, Licor 43, wodka, suiker en gelatine in een glas, getopt met kruim van Bastognekoek en daarbovenop een laagje gezoet eiwitschuim met een framboos en een Kaapse kruisbes. Mmm!

Heerlijk adres.

 

Het Haagsche Schouw Valk Hotel Leiden
Haagse Schouwweg 14
2332 KG Leiden
071-573 1731
www.hotelleiden.nl
@vandervalkhotelleiden
Dagelijks geopend.
Parkeren.
Menu`s en à la carte.

Vorige
Vorige

Het Prentenkabinet

Volgende
Volgende

Restaurant de Engelenbak