Hofstede Meerzicht
Mooi gerestaureerde boerderij met zicht over de weilanden van het Groene Hart: Hofstede Meerzigt in Zoetermeer. Modern, swingend, jong en met een uitstekende keuken van Alain Adriaanse. Verder boerderijbalken en een terras aan het water. En maître-sommelier Sermad Wartan die een voortreffelijke gastheer is met veel verstand van wijnen.
We beginnen met een smakelijke amuse van panna cotta van balsamico en laurier, gevolgd door kwartelhammetjes op kletzenbrood en tutti frutti, en vijgen-dadelstroop. Lekker! Op het andere bord eendenlever met zoete gelei van rode biet en een kruidige salade. Aards, hartig en zacht, smakelijke kost met veel bite en prachtig opgemaakt. Er wordt een heerlijk glas Château Puech-Haut bij geschonken, van de Rhônedruiven roussanne en marsanne.
De entrecote van het hoofdgerecht komt met spruitjesstamppot en sukadevlees. Naast
kalfszwezerik met op drie manieren bereide bloemkool. Het vlees smakelijk gebakken, het garnituur van gekonfijte paddenstoelen met balsamico heerlijk. In het glas nu: rode Spaanse Borsao Berola van houtgelagerde grenache, syrah en cabernet sauvignon.
Tot slot aardbeien, muntcrème en bavarois met gedroogde aardbeien.
Prima stek.
Hofstede Meerzicht
Zonnenberg 10
2716 PG Zoetermeer
079-351 5902
www.hofstedemeerzigt.nl
@hofstede.meerzicht
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.