Restaurant Akkeroord

Midden in het Groene Hart ontvangt patron-cuisinier Martin Baas ons in de tuin van Akkeroord terwijl de zomerzon over ons tafeltje speelt en de kippen rondscharrelen. We laten de chef zijn gang gaan en dat levert bij frisse Zuid-Franse chardonnay (Dupont-Fahn) een voorgerecht op van verse griet, gebakken in olie en roomboter. Uitstekend van cuisson, opgediend met trompettes de la mort en cantharellen die zijn gebakken met een uitje. Verder risotto met limoen. Op het andere bord tonijn en coquille met rijst en vadouvan. Bij heerlijke glazen marsanne van Louis Chèze.

Het boerenduifje daarna is op karkas gebraden, het borstje gescheiden van de pootjes die apart in eigen vet zijn gegaard en gefrituurd. Er zijn geprakte Opperdoezers bij, maïs en superverse tomaat uit eigen tuin. In het glas: volle, paarsrode Groppello uit de Gardastreek (Arzane). Mooie combinatie. De tafelgenote kiest opnieuw een voorgerecht, rundvlees nu, met langoustine, ansjovis en monniksbaard en ze doet mee met de fluweelrode wijn. Tot slot watermeloen, wodka, rood fruit en ijs van perzik en munt.

Prima adres.

 

Restaurant Akkeroord
Akkeroord 1
2741 PZ Waddinxveen
0182-616 101
www.akkeroord.nl
@akkeroord
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant de Landerij

Volgende
Volgende

Otori Omakase