Restaurant de Landerij
De Landerij van Eric Verboon (chef-kok) en Erwin van Munsteren (gastheer) heeft nog steeds de plavuizenvloer, de originele Rooseveltkachel en de stalraampjes van weleer, maar verder is de zaak eigentijds gedecoreerd.
Ons menu begint met verse zalm, gelakt met yuzu en opgediend als sashimi, naast zalmtartaar vermengd met gehakte sjalot, gember, zeezout en sushiazijn. Met quinoa, knoflookcrème, peterseliemayonaise en Japanse kimchi. Mooie, smakelijke opening. Erwin schenkt er frisse Limoux bij (Château de Gaure). Gevolgd door eendenborst, gebakken op de vetrand en lauwwarm geserveerd met knolselderijcrème, abrikozencompote en pistachenootjes. Plus fijngesneden rauwe peultjes met sjalot en roomboter.
Het mootje zeebaars, daarna, is op de huid in boter gebakken en komt met fijngesneden pompoen op kikkererwten en courgette. Extra lekker door serehsaus en pikante kikkererwten. Opnieuw chardonnay in het glas: Chileense Insigne nu, prima!
Sukadevlees volgt, gebakken in boter, met crème van gepofte ui, paddenstoelen, haricots verts, pommes dauphines en peperkoeksaus. Met een mooi glas Italiaanse Contado van de Italiaanse aglianicodruif, barstensvol rood fruit.
Tot slot het in vele variaties samengaan van (bereidingen van) sinaasappel en mandarijn. Sympathieke zaak!
Restaurant de Landerij
Zwarteweg 6
2741 LC Waddinxveen
0182-394 460
www.restaurantdelanderij.nl
@restaurantdelanderij
Woe. t/m-zo. vanaf 11 uur lunch en diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte