Restaurant Aan de Zweth
Joris Peters, gedreven kok, en zijn echtgenote Anjeta (gastvrouw), vestigden zich tien jaar geleden in Aan de Zweth (voorheen De Zwethheul) en sindsdien gaat het hun voor de wind.
Geen wonder, want het aanbod is van grote klasse, De chef werkte bij Jannis Brevet en bij Jonnie Boer en laat dat merken: de smaken zijn rijk en elkaar ondersteunend, de wijnen zijn daar goed bij gekozen en dikwijls betaalbaar.
We drinken Teddy Hall, Zuid-Afrikaanse chenin blanc, bij Noordzeekrab met kalfstartaar en avocado, opgediend in het eigen pantser, met koriander en curry. Heerlijk! Op het andere bord kabeljauw gekonfijt in kerrieolie met tabouleh, sinaasappel en een schuimige nage van schaaldieren. Ook uitstekend.
Na een tussengerechtje van gyoza gevuld met kimchi in een bouillon van madera en groene appel plus gefermenteerde knoflook, worden verschillende bereidingen van lam geserveerd, met gepofte paprika, duxelles en lamsjus met Vermouth. Naast rundersukade met gesmolten eendenlever, stamppotje andijvie, kaantjes, saus van rode wijn en mosterd. Geweldige smulsmaken. Bij heerlijke glazen ecologische monastrell (Mendoza) uit Alicante. Tot slot ijs van nougatine, kers en schuim van pandanrijst.
Indrukwekkend!
Restaurant Aan de Zweth
Rotterdamseweg 480
2636 KB Schipluiden
010-470 4166
www.aandezweth.nl
@aandezweth
Ma-di-woe. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeerterrein.
Menu’s.