Heeren van Slydregt
Ooit was Sliedrecht een godvruchtig baggerdorp aan de Merwede waar ‘niks’ gebeurde, nu is het een groeikern die geheel van deze tijd is: een eigen file en een Ikea. En een restaurant: Heeren van Slydregt, in de voormalige stationsrestauratie.
Na een amuse van scampi in bloody mary beginnen we met ‘vitello tartufo’. Kalfsrosbief met truffelmayonaise, cashewnoten en kappertjes. En eendenlever met aardappelsalade en eendconfit. De eend gemarineerd met tijm, knoflook, rozemarijn en jeneverbessen, daarna gegaard in ganzenvet. Het geheel geserveerd met gedroogde pancetta en pesto. Mmm! We drinken er Chateau des Eyssards bij van stuivende sauvignon en semillon uit de Bergeracstreek.
Gevolgd door hertenbiefstuk met roze peper, aardappelmousseline, pastinaak en specerijenjus. Mals vlees, heerlijk garnituur. Op het andere bord gegrilde tarbot met wortel, ui, courgette en peultjes. Plus smeuïge aardappelmousseline en jus van balsamico, ingekookt met visbouillon, madera, rode wijn, sjalotjes en wat olijfolie. Lekker! In het glas nu: Portugese Quinta de São, heerlijk rode Douro van de druiven touriga nacional en touriga franca. Alles ‘neergezet’ met een dessert van hazelnootschuim met karamelijs, karamelsaus, chocoladeschotsen en noten
Een aangename halteplaats.
Heeren van Slydregt
Stationsplein 8
3364 AM Sliedrecht
0184-444 888
www.heerenvanslydregt.nl
@heerenvanslydrecht
Dagelijks lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte