Rooftop Restaurant 16th
Fine dining op 16-hoog. Er is heel wat te zien als je zit te eten op de bovenste etage van de nieuwe Valk-vestiging in Schiedam. De molens van de jeneverstad zelf, uiteraard, maar ook de havens, de contouren van Delft en Den Haag, de Rotterdamse skyline. Voor de keuken werd Gijs Verbeek aangetrokken, die eerder kookte bij o.a. Savelberg in Voorburg.
Hij verrast ons met rauwe zalm gemarineerd in Schiedamse Bobby’s Dry Gin. De vismoten in een flesvormig bord opgediend met citroen, sinaasappel, specerijencrunch, gemarineerde venkel, mascarpone en citroengras. Zilt-hartig maar niet zout, mals maar met toch nog bite. Héél mooi!
De coquilles, daarna, zijn gegaard op de plancha en komen met een terrineachtige combinatie van lardo en serranoham. Naast puree van rode biet en balsamicojus. En biologische scharrelkip is gebraden in boter, de dij krokant gebakken met tijm en knoflook en opgediend met boksoi aangemaakt met bergamotazijn.
Het dessert verwijst naar de Rotterdamse skyline, gevangen in spekkoek, mascarpone, gekonfijte ananas, gel van mango en bolletjes vanille-ijs gerold door geroosterde kokoskruim. Erbij: Pineberry Cola, een soort piñacolada met kokos, ananas en rum.
Rooftop Restaurant 16th
Hargalaan 6
3118 JA Schiedam
010-800 2800
www.hotelschiedam.nl
@hotelschiedam
Wo. t/m za. geopend voor diner.
Parkeerplaats.
Alleen menu.