Bistro Twee33
Deze aangename bistro middenin het historische centrum van Dordrecht begint er één van de populairste zaken te worden. Het restaurant is vernoemd naar de ligging in de eeuwenoude Wijnstraat (nummer 233) en het is populair om de gedegen Franse bistrokeuken van chef-kok Frank Plomp, en het interieur met daarin Portugese vloertegels.
Na openingshapjes als huisgemaakte boerenlandpaté en Franse Bayonneham, bij glazen Chileense chardonnay (Lapostolle), begint ons menu met gazpacho met pulpo. De Spaanse koude soep van komkommer en tomaat komt met langdurig gegaarde octopus en jalapeño’s. Pittig en fris. Naast een even klassieke terrine van foie gras met rillettes en gésiers. Plus briochebrood en kalamansi. Heerlijke entrees.
Het hoofgerecht komt bij een stevige, robijnrode Chateauneuf-du-Pape (Paul Jaboulet Aîné): runderbavette gegaard op de big green egg. Met paarse peen, zwarte knoflook en jus de veau. Mooi! Op het andere bord gekonfijte runder-shortrib, gegaard met citroenblad, komijn, korianderzaad en baba ganoush. Sappig, mals, hartig en met een mooie textuur. Tot slot laagjes bladerdeeg met crème van yuzu en witte chocolade.
Bistro Twee33
Wijnstraat 233
3311 BV Dordrecht
078-740 0004
www.bistrotwee33.nl
@bistrotwee33
Ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, di. en woe. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte