De Nieuwe PolderKeuken

Midden in het Groene Hart stichtte patron-cuisinier Frank Streefland zijn De Nieuwe Polderkeuken, aan een winkelpleintje met platanen. Hij is pleitbezorger voor producten uit de streek en zijn keuken volgt de seizoenen. Én hij verlaagde de prijzen.

Wij proeven memorabele aspergerechten bij hem, met – voor de liefhebber – aangepaste alcoholvrije ‘pairings’. Maar ook gewone schotels als tartaar met romerokaas, paarse mosterd, raz al hanout, eendenlever en tafelzuren. En een vegagerechtje van knoflook, daslook, bieslook, pecannoot en jonge Stolwijks kaas. Heerlijk. Bij glazen Cinquante van Louis Chèze (aantrekkelijke Zuid-Franse mix van viognier en chardonnay).

Nog meer gecharmeerd zijn wij van zijn ceviche van zeebaars met smaken van oester, mossel, lavendel, prei en kaviaar. Bij goed aanwezige weissburgunder van Lorenz. En van rouleau van Waardse kip met wortel, pistache, zwarte truffel en een verrukkelijke saus met sereh. Plus mooie glazen Jurançon van gros- en petit manseng (Cauhapé).

Echt top is de combinatie van lamsvlees en rabarber, met doperwt, polenta, morielje en zwarte knoflook. Er wordt daar, in de Krimpenerwaard, uitstekend gekookt.

 

De Nieuwe PolderKeuken
Dorpsplein 7
2821 AR Stolwijk
0182- 602 016
www.polderkeuken.nl
@de nieuwe_polderkeuken
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, woe-do-vrij. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant LIMES aan den Rijn

Volgende
Volgende

Heeren van Slydregt