Encore by Simonis
Wat een herrie komt er uit die speakers, het lijkt wel of de hele Scheveningse Binnenhaven moet worden verpulverd. Gelukkig draait iemand ineens de volumeknop terug. Poeh! Wat een verademing.
We blijken in een heel normaal restaurant te zitten: Encore, de succesvolle spin-off van het even populaire Catch by Simonis, ietsje verderop langs de haven. Modern, rumoerig en vol. In halvemaanbankjes aan linnenloze tafels maak je deel uit van een grootsteeds, theatraal no nonsens-avontuur. We zien het keukenpersoneel in hoog tempo snacks, shashimi, sushi, skewers, friet en gewone gerechten bereiden.
Ook voor ons: de vriendelijke maître serveert soft shell krab met kimchi, chili en yuzu. En nigiri van zalm met truffel, teriyaki en yuzu-aïoli. Heerlijk! Gevolgd door botloze spareribs in hoisinsaus met krokante knoflook. En een verrukkelijk rol van wagyu carpaccio, Daarbij drinken we mooie witte bourgogne (Les Sétilles, Olivier Leflaive).
Hoofdgerecht is Koreaanse kip: zoet, heet en heerlijk oosters. En op het andere bord geroosterde zeebaars met curry, pistache en aubergine. Tot verrukkelijke donuts met crème brûlée eroverheen.
Topzaak
Encore by Simonis
Dr. Lelykade 5
2583 CL Scheveningen
070- 306 0070
www.encorebysimonis.nl
@encorebysimonis
Ma. t/m do. geopend vanaf 17:00 uur, vrij-za-zo. vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.