Bistro Lemongrass
Hoewel de naam anders doet vermoeden is Lemongrass geen Oosters maar een Frans-mediterraan restaurant. Aan de Scheveningse binnenhaven, met een ruim terras en enigszins maritieme inrichting. Wijnrestaurant noemt de zaak zich, terecht, want op de kaart staan 1300 verschillende wijnen en er worden er 45 per glas aangeboden.
De hartelijke gastvrouw brengt vers brood, zeezout en olijfolie met balsamico en schenkt een gul glas Chileense chardonnay (Ycaro). Gevolgd door een parmezaan-kroketje met kreeft. Naast gravad lax, gemarineerd in aquavit, met Scandinavische zalmkaviaar en crème van waterkers.
Daarna eendenleverterrine met pruimencompote, rode biet en brioche. Erbij drinken we – dat kan in zo’n vineuze zaak – strogele Pacherenc du Vic-Bilh (Château Laffitte-Teston) die verrukkelijk smaakt. Naast kreeft op z’n Peruviaanse met een Mexicaanse touch, tapioca en avocadoschuim.
Ook het hoofdgerecht van de tafelgenoot is kreeft (er is hier een kreeftenweek uitgebroken), en op het andere bord ligt kabeljauw, Ã point gebakken, met kokkeltjes, koolraapmousseline en enoki, aan tafel overgoten met ansjovis-beurre blanc. Uitstekend. Tot slot tiramisu met koffiestructuren, chocolade en mokka-ijs
Ongecompliceerde klasse.
Bistro Lemongrass
Dr. Lelykade 24
2583 CM Den Haag
070-352 0295
www.lemongrass.nl
@bistro_lemongrass
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.