Restaurant LIMES aan den Rijn
Gastheer Dennis de Prie (afkomstig van restaurant Onder de Linde in Noordwijk) en chef-kok Daan Reijngoudt boeren al vijf jaar goed in hun Limes aan den Rijn in het Zuid-Hollandse Valkenburg. Het moderne restaurant met ruime tafelzetting, open keuken en hoge plafonds ligt vlakbij de A44 met parkeergelegenheid voor de deur en een groot terras (uitkijkend over de Oude Rijn) met aanlegplaatsen voor boten.
Ons driemans-team proeft gebakken eendenlever met nashipeer, granaatappel, calvados en brioche, naast zacht gegaard buikspek met hoisin, rode biet en citroengras. En langoustine met avocado, pompoen, rijstkorrelpasta, cashewnoot en bisque. Mooi! We drinken er boterige Saint-Aubin bij, die zich ook probleemloos voegt bij de hoofdgerechten. Tong en rivierkreeft met tortellini, pastinaak, tomaat, cantharel en heerlijke paddenstoelenjus. En een gebraden kippetje met polenta, kokos en gevogeltesaus. Uitstekende cuissons, mooie sauzen, smakelijke schotels. Tot slot een selectie kazen met tomatenjam en brioche, naast een onweerstaanbare baba van banaan in brandewijn, met advocaat, chocolade en bergamot. En een glas dessertwijn.
Uitstekend adres in de Bollenstreek.
Restaurant LIMES aan den Rijn
Voorschoterweg 23G
2235 SE Valkenburg (ZH)
071-200 1680
www.limesaandenrijn.nl
@restaurant_limes
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, di. en za. alleen diner.
Menu’s en à la carte.