Bistro Mer
Oesterkar voor de deur en een etalage vol met verse vis, schelp- en schaaldieren: Bistro Mer van patron Marcel Bontje is al sinds 1979 een begrip in de Haagse Archipelbuurt. Met een interieur dat iets van een bruine kroeg heeft aan de voorkant, met lambriseringen, hoogteverschillen en Thonet stoelen. Naadloos doorlopend in een serre-achtige bistro-ambiance met marmeren tafels, witte servetten, spiegels en koperwerk. Een internationaal bekend restaurant met een tevreden publiek. Beetje Parijs, beetje Indisch, beetje Haags.
Met een klassiek Franse kaart die al veertig jaar ongewijzigd is en scoort met tong à la meunière, bouillabaisse, coquilles en kreeft. En oesters: gillardeau, belon, joguet, fine de claire, platte Zeeuwse en Ierse majestic. Naast eigentijdsere sashimi.
Wij proeven ‘open deurtjes’ als gravad lax en garnalencocktail, maar ook een rijke terrine van eendenlever en werkelijk verrukkelijke moules escargots: in knoflookboter gegaarde mosseltjes. Bij glazen volle chenin blanc uit Zuid-Afrika. Gevolgd door à pointe gegaarde heilbot met aardappelpuree, naast tarbot op het andere bord. Dat alles afgerond met een goed gedoseerd kaasplateau.
Heerlijke zaak.
Bistro Mer
Javastraat 9
2585 AB Den Haag
070-360 7389
www.bistromer.nl
@bistromer
Dagelijks geopend voor diner, di. t/m vrij. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.