Bistro La Cloche
Het heette eventjes De Klok, maar nu is het weer als vanouds La Cloche, een van de beeldbepalende, iconische restaurants van de Leidse Kloksteeg. De patrons Lars Mieremet (chef) en Marvin van der Bent (gastheer) ontvangen dezelfde mix van studenten(ouders), passanten, afstudeerders en toeristen. Het 17e-eeuwse pand vlakbij het universiteitsgebouw, met zijn houten vloeren en -plafonds is fotogeniek en sfeervol en de (klassieke) gerechten en de wijnen zijn betaalbaar.
Dat laatste verleidt ons tot het bestellen van een fles Savennières Clos du Papillon van Domaine des Baumard in de Loirestreek. Rijpe, aromatische chenin blanc, bij gebakken coquilles met bloemkool, hazelnoot en beurre noisette. Mooie smaken. Op het andere bord: op Koreaanse wijze gebarbecued buikspek met kimchi, pindacrunch en gember. Lekker!
We stappen over op Zuid-Afrikaans rood: naar kersen smakende Waterkloof ‘Seriously Cool’ van cinsaultdruiven uit Stellenbosch. Heel mooi bij een klassieke tournedos Rossini, met jus van madera, eendenlever en shiitakes. Naast sappig gegaard lamsvlees met pistachekruim en heerlijke jus. Tot slot een taartje van aardbei en witte chocolade met meringue en crumble-ijs.
Sympathieke zaak.
Bistro La Cloche
Kloksteeg 3
2311 SK Leiden
071-512 3053
bistrolacloche.nl
@bistrolacloche
Zo. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren (garages) in de buurt.
Menu’s en à la carte.