Restaurant Kale & de Bril

Aangenaam restaurant op een saaie plek: Kale & De Bril in een kantoorgebouw in Goes. Al zes jaar gedreven door het vrolijke duo Marc (de kale) Everse en Niek (de bril) Traas, allebei chef-kok (en gastheer en sommelier) en allebei fan van de Zeeuwse keuken. Hun restaurant is min of meer verstopt aan de rand van de stad, maar eenmaal binnen voel je je senang door het aanstekelijke enthousiasme.

Bijvoorbeeld met een gerechtje van pieterman met aardappel, crème fraîche, biet en ui. Naast een vegaschotel van wortel, yoghurt, sinaasappel, cashewnoot en tandoorikruiden. Smakelijk, vakkundig bereid en opgemaakt. Mooie wijn erbij: strogele, naar peer smakende Silvaner (Raddeck, Rheinhessen). Na een tussengerechtje van parmaham met knolselderij, meloen en kappertjes (lekker), proeven we het samengaan van rundvlees en octopus met knoflook, olijf, paprika en saffraan. Op het andere bord zeewolf met venkel, peer, mosterd en rucola: mooie combinaties, goed uitgevoerd, uitstekend van smaak en cuisson. Kaasjes, naast ananas met koffie, witte chocolade en pistache, besluiten ons Zeeuwse diner.

Prima stek.

 

Restaurant Kale & de Bril
Piet Heinstraat 3A
4461 GL Goes
0113-853 485
www.kalebril.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Karel V

Volgende
Volgende

Restaurant Het Binnenhof