Restaurant De Kluizenaer
Als zovele latere chefs volgde banketbakkerszoon Alex Kooman de hotelschool Ter Duinen in het Vlaamse Koksijde. Na een reis rond de wereld (en langs Nederlandse keukens) is hij nu de patron-cuisinier van restaurant De Kluizenaer in Goes. Gevestigd in de voormalige Nutsspaarbank. De keuken is modern, en wereldberoemd op Zuid-Beveland.
Voor ons maakt hij tataki van zalm met granaatappel en tahin (Arabische sesampasta): hartig, zilt en aromatisch. En de tafelgenoot krijgt een gerechtje van inktvis met aardappel. Ook zo smakelijk. We drinken er Belgische witte wijn bij van domein Valke Vleug, gemaakt van de Noord-Franse druif pinot auxerrois: sappig én mollig.
Varkenswang wordt daarna geserveerd met eekhoorntjesbrood en lange peper. Mooie combinatie van dat zachte vlees met die pittige Bengaalse smaakmaker. In het glas fonkelt nu een kersenrode wijn uit Limburg: pinot noir ‘barrique’ van wijngoed Thorn. Vol, rijp en fluwelig. En ook perfect passend bij het andere hoofdgerecht: agnolotti. Pastakussentjes uit Piemonte, op smaak gebracht met prei en knoflook. Heerlijke schotels. Tot slot pure chocolade met gezouten karamel en duindoorn.
Verrassende zaak.
Restaurant De Kluizenaer
Grote Markt 12
4461 AJ Goes
0113-820 382
www.kluizenaer.nl
Di. t/m za. geopend voor lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.