Restaurant Mezger 

Elegant restaurant van chef-kok Jeroen Tanis, in Domburg. Vernoemd naar dr. Johann Mezger, de grondlegger van de huidige fysiotherapie, wiens villa op deze plek stond. Het restaurant, onderdeel van Mezger Lodges, heeft een interieur van Fins hout en messing met koningsblauwe stoelen. Je proeft er wat het Zeeuwse land en de wateren te bieden hebben. ‘Op rooihout gerookte zalm met knolselderij, citroen en karnemelk,’ lezen we in de menukaart, en ‘Zeeduivel met kokkeltjes, schuim van het kookvocht en krokant gebakken quinoa’. Veelbelovend.

Wij proeven bisque met cognac, geroosterde kreeft en basilicumschuim. Heerlijke smaken! Naast goed gebakken eendenlever met compote van rode uien, appel en Calvados. Ook al zo mooi. We drinken er Languedoc-rosé bij van syrah en grenache (Domaine La Croix Belle), een mooie combinatie.

Rogvleugel met karamel van Zeeuws spek en beurre noisette is het hoofdgerecht. Perfect van textuur en smaak. Begeleid door glazen boterige Saint-Aubin (Larue). Op het andere bord Zeeuws lam ‘op Indiase wijze’: hartige stoof geserveerd op rijst met ingelegde citroen en tandoori. Heerlijk. Tot slot kaasjes met vijgenbrood en appelstroop.

 

Restaurant Mezger 
Domburgseweg 26
4357 NH Domburg
0118-744 038
www.restaurantmezger.nl
@restaurantmezger
Woe. t/m zo. geopend voor diner, za. en zo. ook lunch.
Parkeerterreinen.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant De Kluizenaer

Volgende
Volgende

Restaurant Het Badpaviljoen