Restaurant Codium
Codium is zeewier, symbool voor de lokale en verse Zeeuwse ingrediënten die Restaurant Codium in Goes gebruikt. Chef-kok Wouter Kik werkte eerder bij De Kromme Watergang en Inter Scaldes, maître-sommelier Jean Luc Etienne deed dat bij Savelberg, FG en Parkheuvel. Samen werkten ze bij restaurant De Vierbannen op Schouwen-Duiveland. Twee kanjers als patron in een vernieuwd pand aan de Vlasmarkt.
Ons menu begint met hapjes als Veerse geitenkaas met balsamico, rauwe garnaal en bergamot; rode biet met zeezout en karnemelk; en een oester met codium, limoen en komkommer. En een glas riesling dat speciaal in de Moezelstreek voor Codium is geproduceerd. Mooie opening!
Gevolgd door keuzes uit de lekkernijen die afkomstig zijn uit de zilte wateren rond Beveland. Krab met rettich en groene kruiden. Makreel met ras el hanout, Marokkaanse saus en citroen. Zeeduivel met witbier en citroengras. Heilbot met ui, zwarte knoflook en gerookte thee. Voor de vleeseter is er gerijpt rund met aardappel, dragon en merg. Tot slot een zoete combinatie van vanille, karamel, pecannoot en rum.
Topzaak!
Restaurant Codium
Vlasmarkt 6
4461 CW Goes
0113-853 535
www.restaurantcodium.nl
@codiumrestaurant
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, vrij. ook lunch. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.