Etablissement 1880
Bij Etablissement 1880, aan de historische markt van het Zeeuws-Vlaamse Groede (en dichtbij de stranden), vind je een ruime eetzaal met houten vloer, kuipstoelen, linnengedekte tafels en een open keuken. Waarin chef-kok Mariëlla Jongman op speelse wijze klassieke en Zeeuwse recepturen combineert en ingrediënten gebruikt uit de eigen omgeving. Haar echtgenoot Danny is de gastheer die tevens veel van (Spaanse en Portugese) wijnen weet.
We beginnen met in plakjes gesneden lauwwarme coquille met spitskoolsalade, crème van knolselderij, aardpeer en macadamia. En drie bereidingen van tonijn: rauw, gebakken en tartaar. Mooie, moderne smaken, vakkundig bereid. Er wordt bleekgele Argentijnse Torrontés bij geschonken: fris en aromatisch.
Tijd voor een tussengerechtje: Oosterscheldepaling, getrancheerd en geserveerd op gepofte quinoa met koolrabi en limoen. Verrukkelijk. In het glas: aromatische Roero Arneis.
Gebakken grietfilet met kabeljauwkoekjes en mayonaise met tomaat en truffel is de hoofdschotel, met op het andere bord tarbot, uitstekend gebakken en opgediend met grijze garnalen, pompoenravioli en -saus. Bij een glas Siciliaanse Roceno Grecanico (Sibiliana). Tot slot aardbeien met witte chocolade.
Ambachtelijk en smakelijk vakwerk, hier in Groede.
Etablissement 1880
Markt 9
4503 AL Groede
0117-376 066
www.etablissement1880.nl
Di. en woe. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.