Van der Valk Hotel Vianen
Bram van Swieten en Jurriaan Boor zijn de chefs van Valk Hotel Vianen, aan de A2. Ze serveren ons mootjes rauwe zalm gemarineerd in yuzu en een Oosterse knoflookmarinade. Opgediend met crème van wasabi, limoen en avocado, naast sesamkletskopjes en shisoblad. Er wordt chenin blanc (21 Gables) van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Spier bij geschonken: sappig, rond en zeer smakelijk. Gevolgd door cannelloni, gevuld met een mengsel van knolselderij, zoete aardappel, gele biet, madraskerrie en spinazie. Met saus van madraskerrie en gegarneerd met crumble van knoflook en van (opgebakken) panko. Heerlijke smaak, prachtig plaatje.
Barolo van het Italiaanse tophuis Antinori (Prunotto) wordt nu geschonken bij Nieuw-Zeelands lam, in boter gebakken, getrancheerd en geserveerd met risotto met morieljes. Verder op het bord: een torentje van polenta en aardappel gevuld met duxelles van champignons, omlijst met jus van madera: een spannend gerecht! Zeker ook met die Italiaanse wijn.
Tot slot panna cotta met amaretto als bodempje voor mousse van mascarpone met kaneel en slagroom, ijs van bokkenpootjes (het bestaat!), een handjevol zwarte bramen en een krokantje van spekkoek. Plus slagroom met ‘strepen’ chocolade.
Prima keuken.
Van der Valk Hotel Vianen
Prins Bernhardstraat 75
4132 XE Vianen
0347-325 959
www.hotelvianen.nl
@hotelvianen
Dagelijks geopend.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.