Restaurant de Vrijstad

Een oude notariswoning in Vianen is het terrein van restaurant De Vrijstad en van de broers René (chef-kok) en Arjan de Groot (gastheer) die het bedrijf van hun ouders overnamen. De zaak is opnieuw ingericht en heeft een warme uitstraling door de parketvloer, de hoge ramen met vensterbanken, de schouw en de ronde tafels en goed zittende fauteuils. De keuken serveert alleen verrassingsmenu’s dus je eet wat de pot schaft.

Na een oester met citroen, rode wijnazijn en sjalot en een portie cecina de Leon met olijven en gerookte amandelen proeven wij een voorgerecht van op lage temperatuur gegaarde zeebaars met koolrabi, naast coquille met Italiaanse rauwe ham en paddenstoelensaus. Er wordt grüner veltliner bij geschonken (Muller) die uitstekend combineert. Ook de romige risotto van gort met paddenstoelen, daarna, bevalt.

Diamanthaas is het hoofdgerecht, à point gegaard, getrancheerd en geserveerd met een heerlijke saus. Op het andere bord: kalfssukade, op lage temperatuur gegaard en mals, met als garnituur witlofbereidingen. In het glas nu Chileens rood, goed passend bij dat mooie vlees. Tot slot kaasjes.

 

Restaurant de Vrijstad
Voorstraat 101
4132 AP Vianen
0347-321 131
www.devrijstad.nl
@restaurantdevrijstad
Di. en woe. gesloten, rest van de week diner, vrij-za-zo. ook lunch.
Parkeren voor de deur.
Menu’s.

 

 

Vorige
Vorige

Van der Valk Hotel Vianen

Volgende
Volgende

Restaurant Wilhelminapark