De Nederlanden
Wilco Berends kookt er al sinds 2007 en tegenwoordig is hij de patron-cuisinier: restaurant De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht. Zo ongeveer de mooiste locatie in de Randstad.
Je komt binnen in een prachtige serre en proeft een amuse van, bijvoorbeeld, kreeft en zeebaars met parmezaan, warme mayonaise en langoustinekaramel.
Populaire gerechten zijn de oesterproeverij, naast Noordzeekrab met citrus, sesam en oester, of bereidingen van langoustine, van Niedorper haas en van Veluwewild. Berends en echtgenote Caroline zijn erin geslaagd het hoge niveau van het huis te consolideren.
Wij smullen van gemarineerde makreel met tomaat, basilicum, venkel, en kreeft met ansjovis, kropsla en mayonaise. Prachtig begin. Er wordt Duitse Scheurebe bij geschonken die zich uitstekend voegt naar alle bereidingen. Na een tussengerechtje van kwartel en eendenlever wordt het pièce geserveerd: zacht gegaarde kabeljauw met gember en bouillon van prei. Bij een glas Zuid-Spaanse witte El Muelle van sherrydruiven palomino en px. Op het andere bord gebakken schol: twee sappige filets met een beurre blanc van milde curry en kokos. Prachtig. Tot slot aardbei, zuring en witte chocolade.
Grote klasse.
De Nederlanden
Duinkerken 3
3633 EM Vreeland
0294-232 326
www.nederlanden.nl
@denederlanden
Woe. t/m zo. geopend voor lunch en diner, woe. alleen diner.
Parkeerterrein.
Menu’s