Van der Valk Hotel Utrecht

De chefs Faruk Ertana en Sha Diepa vormen het multiculturele kookkoppel van Valkhotel Utrecht, waar zij sinds de opening in 2017 achter de kachel staan. Kalme professionals die hun jonge brigade aansturen en enthousiasmeren en met groot gezag de fijne kneepjes bijbrengen.

Het koksduo heeft de Utrechtse keuken volledig naar zijn hand gezet, uiteraard zonder de Valk-basis te vergeten: “Er zijn nog steeds mensen die gek zijn op de schnitzel en de gebakken tong. Die serveren we dan met aangepaste (dát wel) receptuur.”

Ons menu begint met een rouleau van kingcrab met eromheen zoetzure pompoen, gel van kreeftenbisque, krokante savooiekool en een saus van zalmforel-eitjes. Zilt, fris en aards tegelijk. Gevolgd door gerookte paling met verschillende structuren van biet, rivierkreeft, zoetzure komkommer, haringkaviaar en kappertjesmayonaise. Mooi!

Het hoofdgerecht is een vegetarische steak: sous-vide gegaarde knolselderij ingelegd in dragonboter met als verder garnituur zoete aardappelgratin, eryngi paddenstoel, gemarineerde mini-bietjes, zwarte knoflookcrème en knoflookjus. Tot slot een smulcombinatie van banaan en koffie. Met bananencake, chocolade-ganache, crème brûlée van tonkabonen, parels van Kahlua (een soort Tia Maria met rum en karamel) en yoghurtijs.

 

Prima adres!

 

Van der Valk Hotel Utrecht
Winthontlaan 4-6
3526 KV Utrecht
030-8000 800
www.vandervalkhotelutrecht.nl
@hotelutrecht
Dagelijks geopend, eigen parkeerterrein.
Menu’s en à la carte

Vorige
Vorige

Restaurant Wilhelminapark

Volgende
Volgende

Restaurant 273