Restaurant 273
Op 16 juni 2021 opende Restaurant 273 zijn deuren in een prachtig monumentaal pand aan de Oudegracht aan de rand van het centrum van Utrecht. Het restaurant heeft een luxe interieur van koper, marmer en betonlook en de open keuken is het terrein van patron-cuisinier Tommy den Hartog en zijn brigade.
Na een welkomsthapje van bitterballen met bospaddenstoelen, lavas en piccalilly proeven wij in het groene, modern-chique decor hamachi met rettich, soja, wasabi en nori, naast kreeft met asperge, doperwt, morielje en een kwartelei. Uitstekende voorgerechten, vol smaken en texturen en feestelijk opgemaakt. Er wordt een mooie (en betaalbare) Rhônewijn bij geschonken van de niet alledaagse druivencombinatie viognier, petit manseng en roussanne (Château Mourgues Du Grès). Die met gemak ook de hoofdgerechten begeleidt: zwezerik en duif. Het kalfsvlees krokant gebakken en geserveerd met knolselderij, bonito en gedroogde knoflook. Het mals gegaarde duifje opgediend met het hartje en de lever plus wortel, calamansi en abrikoos. Zéér smakelijk allemaal. Tot slot een zoete combinatie van mango, passievrucht, witte chocolade en basilicum.
Een interessante nieuweling in Utrecht.
Restaurant 273
Oudegracht 273
3511 NN Utrecht
030-633 6887
www.restaurant273.com
@restaurant_273
Do. t/m zo. geopend voor diner, zo. lunch en (vroeg) diner.
Parkeergarages.
Menu’s en à la carte.