’t Kalkoentje
Het Rhenense Kalkoentje ligt idyllisch aan de Nederrijn met een fantastisch terras. Al dertig jaar is het een publiekstrekker van jewelste. Patron-cuisinier Nico Klaver serveert er zowel klassiekers als moderne schotels in een decor van landelijke rust en boerderijachtige sfeer.
Bij een smakelijk glaasje grenache blanc proeven wij amuses als mosterdsoep met komkommerschuim en uitgebakken spekjes, en vismousse in een rolletje van paprikagelei. Goed begin. Softshell crab in tempura komt dan met wakame-curry, radijs en kroepoek bij een glas chardonnay uit de Pays d’Oc (Doriac). Krokant, zilt en hartig: mooie combinatie. En rogvleugel met kappertjes, bruine boter, tomaat en olijf. De keuken weet van wanten, dat is duidelijk.
Na een vegetarisch tussengerechtje van truffel, asperges, gepocheerd ei, risotto en Hollandaise
stappen we over op rode wijn uit de Rhône: Grignan-les-Adhémar (Delas frères) van grenache noir en syrah. Mooi, vol-rond en fruitig. Bij perfect gegaard black angus-vlees, met dragon, doperwten, knolselderij en paddenstoelen. Sappig van cuisson, uitstekend combinerend met die rijpe wijn. Tot slot pannenkoekjes met aardbei, limoen en basilicum en een glaasje Clairette de Die (Vincent).
Uitstekend.
’t Kalkoentje
Utrechtsestraatweg 143
3911 TS Rhenen
0317-612 344
www.kalkoentje.nl
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.