Restaurant Céline
Rick van Bezooijen (patron) en Rick Gresnigt (chef-kok) zijn de nieuwe boegbeelden van restaurant Celine in Nieuwegein. In Fort Jutphaas uit 1820, gelegen op een eiland dat bereikbaar is via een brug. Een aansprekende locatie, die wordt gekoesterd door liefhebbers van modern, puur eten, stevig op smaak en met aandacht opgemaakt. Helaas geen à la carte: je eet wat de chef beslist.
We schuiven aan in de luxe eetzaal op de begane grond in de wetenschap dat zich ónder ons een wijnkelder bevindt. Waar onze aperitiefbubbels vandaan komen: vouvray van Domaine de la croix des vainqueurs. Franse (Loire) chenin blanc op z’n best. Bij schelvis met octopus, gember en bloedsinaasappel. En een vega-entree van venkel, bloedsinaasappel, gember en komkommer op het andere bord. Mooie visitekaartjes.
We stappen over op rood uit Anjou: cabernet franc van Musset Roullier, stevig in zijn tannines en toch fris. Bij kalfszwezerik met conference peer, shiso en staartpeper, naast MRIJ-runderlende met een garnituur van chimichurri, aubergine en zwarte limoen. Uitstekende cuissons, heerlijke smaken.
Goed werk hier, in het fort.
Restaurant Céline
Fort Jutphaas 3
3439 LX Nieuwegein
030-603 1708
www.restaurantceline.nl
Ma. gesloten, rest van de week diner vanaf 18:00 uur, do. en vrij. ook lunch.
Parkeerplaats.
Alleen menu’s.