Restaurant Het Oude Gemeentehuis
Niels Minkman en Janneke Minkman-Eerbeek streken na zeven Zwitserse top-horecajaren neer in Rhenen om zich te ontfermen over Het Oude Gemeentehuis. Dat was tien jaar geleden en sindsdien is het dringen geblazen in het gerestaureerde pand in hartje Rhenen. Uit de open keuken komen klassieke én moderne schotels, de gastvrijheid is spreekwoordelijk en de ambiance noodt tot sfeervol tafelen.
Na welkomsthapjes als oesters en dungesneden Spaanse ham, is krokant gebakken zwezerik het eerste gerecht. Het komt met een garnituur van eekhoorntjesbrood en schorseneren. Op het andere bord: steak tartaar met langoustine, gerookte paprika en gezouten citroen. Mooi! Net als de Rheinhessische wijn (Manz) erbij. Die ook prima past bij het hoofdgerecht van kabeljauw en beurre noisette. Perfect gegaarde visfilet, opgediend met bloemkool en heerlijk combinerend draadjesvlees. Het andere pièce, hert wellington, wordt geserveerd met eendenlever, rode port en spitskool. Plus een glas lichtrood uit de Languedoc. Mooie smaken bij elkaar. Het feestje wordt afgesloten met wentelteefjes met kakelroom, kokos en vanille. En een selectie van binnen- en buitenlande kazen.
Aangename zaak.
Restaurant Het Oude Gemeentehuis
Herenstraat 47
3911 JB Rhenen
0317-740 294
www.restauranthetoudegemeentehuis.nl
@restauranthetoudegemeentehuis
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 12:00 uur. Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.
.